Cirkonske Navlake | Izrada Cirkonskih Navlaka

Cirkonske Navlake

Cirkonske navlake za zube su protetski nadoknade koje se trajno fiksiraju na prirodan zub ili na zubni implantat.

Preduslov za ugradnju zubne navlake je priprema prirodnog zuba brušenjem u redukovani oblik tako da debljina materijala zubne navlake ne poveća ukupnu veličinu konačnog zuba. Izrada zubne navlake na endodontski liječenom zubu (zub bez živca) zahtijeva ugradnju nadogradnje u korijen zuba da bi se ojačala preostala struktura zuba i omogućio pravilan prenos žvaćnih sila. Kod izrade zubne navlake na implantatu potrebna je suprastruktura (abutment). To je nadogradnja koja se vijkom pričvršćuje u implantat i omogućava fiksaciju zubne navlake. Svrha izrade navlake za zube je povratak izgubljene funkcije zuba, ili pak poboljšanje njegove estetike.

Prednost cirkonske navlake je što cirkon ne blokira prolaz svjetlosti, pa se takva vrsta keramičke krunice koristi u slučajevima kada neophodno ostvariti maksimalan prirodni izgled.

Naročito kvalitetno i estetsko rješenje su cirkonske navlake na implantatima.

Cirkonske navlake

Proces postavljanja cirkonske navlake

Pacijent je došao u našu ordinaciju sa željom da rekonstruiše gornju vilicu. Saslušali smo želje našeg pacijenta i uz pregled i ortopan snimak, izabrali najbolju terapijsku proceduru.

Nakon što je pacijent prihvatio predloženi tretman, započeli  smo brušenje zuba koje je trajalo oko sat vremena. Poslije završenog brušenja pristupili smo digitalnom uzimanju otiska sa intraoralnim skenerom. Privremene navlake su odrađene isti dan te postavljene neposredno nakon uzimanja otiska. U roku od 48 sati smo izradili zube cad cam sistemom.

Pacijent se vraća u ordinaciju nakon 2 dana, te se vrši proba krunica. Pacijent je na probi bio prezadovoljan, te je isti dan izvršeno cementiranje protetskog rada. 

Izrada Cirkonijumskih Navlaka
Izrada Cirkonskih Navalka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *